REEBOK SPORTS CLUB MADRID
By Teresa19-11-2014Popularity:32020 Comments

A STROLL THROUGH REEBOK

SPORTS CLUB MADRID NEW PLANET

The starting point for this project has been set by the idea of purposely recreating an outdoor ambience within the indoor gym. In fact, we wanted to develop a natural habitat, ad hoc for its users. Teresa Sapey always insists on space being a living element. As a consequence, it has a soul. More specifically, the new dimension of Reebok Sports Club, will have its own soul: natural, calm, eco-friendly, respectful, modest and somehow poetic. This essence will talk softly through the light, elegant, and materially timeless birch-wood. Materials, as us and the space we move in, is alive too.

Tree-tops have been metaphorically represented on the ceiling, through circles of various diameters. These, remind us of the foliage of a forest, which as in nature covers, here it protects and redresses the space container from its naked and imposing volume. Leit motiv is the light wood, articulating and defining the beat of the content. As a consequence, the bodies and the machines appear as spaceships: they have just landed into the new Reebok Planet.

Teresa Sapey team’s aim was to develop and establish a dialog between space and user, content and container: time and place merge, thus allowing to enhance the physical wellbeing of the users.

When discovering relaxation points which remerge as submerged islands, humanising the effort and encouraging face-to-face communication: this allows to socialise in a moment in which human relation-ships are always more defined by ‘touch’ and less by words.

Further one, we challenge ourselves with a labyrinth of playing mirrors: not only to constantly see ourselves, but also to be constantly seen. And, of course, mirrors contribute to increasing and expanding the space, allowing for it to appear more generous.

The stylistic simplicity which is emphasised by the chromatic diversity creates on the horizon a wonderful nature landscape. In fact, on one hand, tiny red dots and spots have been strategically arranged in order to encourage the user to overcome the challenges that cardio-vascular activities involve; on the other one, green dots have been set to highlight and influence the relaxation and stretching zones. Nothing is casual.

Finally, light has been the oxygen of the entire project. Alongside the comfort, lighting has also been majorly taken into account and studied, thus allowing creating theatrical visual effects that have turned the space into a mutant and shifting place. In fact, this not only varies with the daily hours but also alongside the years’ arc.

At the basis of Reebok Sport Clubs’ new image there has been a close relation and open dialog between the client and the practice. Our aim has been to build together a new space concept, a space aimed not only to allow physical training in its essence by also as a dream container, in which aspirations and ambitions can be achieved; a space for all: young and less so, men and women, experts and amateurs. In fact, summarising Reebok’s new dimension as ‘a gym’ wouldn’t sound appropriate as it would be limiting it to restrictions that should not exist anymore in spaces dedicated to physical exercise. It is not a case that the fluidity of the architectural shapes merges with the movement of the bodies, thus allowing to create a unique ‘dough’, which ingredients are machines, space and bodies.

REEBOK SPORTS CLUB MADRID

REEBOK SPORTS CLUB MADRID

REEBOK SPORTS CLUB MADRID

REEBOK SPORTS CLUB MADRID

REEBOK SPORTS CLUB MADRID

REEBOK SPORTS CLUB MADRID

REEBOK SPORTS CLUB MADRID

REEBOK SPORTS CLUB MADRID

key: Reebok, sport center, Madrid, Tecnogym, Teresa Sapey
  • Please click here
  • T E L:86-755-83869568
  • Email: ideatops@a963.com

RECENT VISITORS

MESSAGE