Zhengzhou Vanke Central Plaza, China / LOCUS ASSOCIATES
Source 17-07-2015Leave a Comment

There is major difference between public spaces in western countries and in China. Westerners start communication easily in public, even in passive programs such as lawn or alfresco space. Chinese are introverted, people gather for active programs. And Children's / teenagers' playground is among the most attractive programs that can bring people to the public space.

We design a wide range of program for different age group, including Dry Fountain, Mist Garden, the Runway, Children's Climbing wall, Sunken Playground and Sunken Skating Ring. These independent programs and the surrounding seating areas encourage the see-and-to-be-seen interaction. The environmental friendly resin-bound star promenade connects all these program and lead people to the future diagonal commercial street.

 


We break down the alfresco space to the north into four decks with various water feature. It creates an integrated yet ever-changing commercial atmosphere.

 


As the population of Vanke City is growing rapidly, Central Plaza will become the most memorable node for the residents in the region.

 

 

Project Location: Zhengzhou, China
Client: Zhengzhou Vanke
Landscape Architect: LOCUS ASSOCIATES
Design Lead: Brandon Huang
Design Team: Jerome Lee, Kenny Fung, Ray Wan, Jonathan Dones, Katevin Kuang, Ken Qiu
LDI: Chongqing Daoyuan
Design/Implementation : Dec 2013 / May 2014
Site Area: 10,500 SQM
Photographer: Béton Brut

 







 





MOST VIEWED

RELATED NEW

All form fields are required.