ai weiwei adds concrete six room villa to sifang art museum site in china
Source 25-06-2015Leave a Comment


ai-weiwei-six-room-sifang-art-museum-china-designboom-02


open space indoors with huge glass windows lookout onto the landscape of the estate


a house with no owner, the entire structure is composed of purely concrete, stands on a hill and has six, clearly divided but connected rooms standing side by side. the slightly curving structure, with six units- ‘aims to restore the functions and formations of the building into fundamental factors in language.’ modestly austere in comparison to the other schemes on the estate. internally, the furniture is mostly made of timber crates, installed with wheels and reflecting a mobile aesthetic.

ai-weiwei-six-room-sifang-art-museum-china-designboom-02
a hallway connects the six units together


ai-weiwei-six-room-sifang-art-museum-china-designboom-02
furniture made with crates and installed with wheels


ai-weiwei-six-room-sifang-art-museum-china-designboom-02
the interiors is all to do with functional sections


ai-weiwei-six-room-sifang-art-museum-china-designboom-02
constructed completely of pure concrete


ai-weiwei-six-room-sifang-art-museum-china-designboom-02
the project is the result of collaborative work, with over twenty award-winning architects and artists commissioned




MOST VIEWED

RELATED NEW

All form fields are required.