Haus D by PAUHOF Architekten
Source besthomedesign19-07-2012Leave a Comment

House D is a single-family dwelling with an integrated studio-gallery. Built on a steep slope, it weaves itself into its immediate surroundings and at the same time alludes to the more distant mountain landscape. On the one hand, it is embedded in the suburban settlement, on the other, it stands out as the end point of a southward-facing vineyard. This ambivalence is emphasized by the previously existing natural stone wall that runs along the eastern side, reaching out into the open landscape. The organic curve of this wall – a line characteristic for the entire western slope – the stone border of the private driveway, and the snaking path of the road define the specific situation. In this way, we conceived House D as a kind of joint that extends past the steep slope to connect the existing elements.

tags

MOST VIEWED

RELATED NEW

All form fields are required.