House The by Nico van der Meulen Architects
Source homedsgn.28-06-2012Leave a Comment

House The by Nico van der Meulen Architects:

“Following the trend of making alterations to and revamping existing houses, the owners of this home enlisted the expertise of Nico van der Meulen Architects for a modern upgrade. “They liked the current trend in our work towards a mix of steel construction and concrete framing,” explains Nico van der Meulen of Nico van der Meulen Architects.

The new design was achieved by removing most of the internal walls on the ground floor and adding a porte cochere and a new lanai with an infinity edge pool. The impressive porte cochere is suspended from a semi-circular beam supported by the bisecting wall and a huge column and transfer beam over the pool. The element of water was added into the design with a koi pond to the north side of the existing lounge, with glass stepping stones that lead to a new pivoted glass front door. A small waterfall at the front door adds the welcoming sound of water, while a huge sheet of water is visible through a cut-out in the massive rusted steel wall bisecting the contemporary South African house to create a private pool area.

tags

MOST VIEWED

RELATED NEW

All form fields are required.